top of page

City of Dreams Mediterranean

Το City of Dreams Mediterranean, το πρώτο και μοναδικό αδειοδοτημένο πολυθεματικό θέρετρο στην Κύπρο, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.





Διαθέτει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων 14 ορόφων με περισσότερα από 500 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, ένα καζίνο 7.500τ.μ., πολυτελές spa, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους με συνολική επιφάνεια κατασκευής 95.000τ.μ..


Στη γύρω περιοχή υπάρχει ένα υπαίθριο αμφιθέατρο, ένα συγκρότημα δεξαμενών κολύμβησης, ένα πάρκο περιπέτειας, χώροι εστίασης και πολυτελή καταστήματα. Η εξαιρετική εσωτερική διακόσμηση βασίζεται στα διεθνή πρότυπα πολυτέλειας της Melco, τα οποία έχουν προσαρμοστεί ειδικά για το πολυθεματικό θέρετρο της Κύπρου, ενώ η εξωτερική σχεδίαση του έργου θα έχει έντονο μεσογειακό χαρακτήρα και σχεδιαστικές αναφορές.


Η λειτουργία του City of Dreams Mediterranean αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του κυπριακού τουρισμού, που εκτιμάται ότι θα προσελκύει 300.000 επιπλέον επισκέπτες ετησίως, και θα συμβάλει στην αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας, φέρνοντας έτσι πραγματική και μακροπρόθεσμη οφέλη για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία συνολικά.


Στις εγκαταστάσεις έχουν εγκατασταθεί υπερσύγχρονα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, τόσο για την τροφοδοσία και διαχείριση των κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και για την παρακολούθησή τους, τοποθετώντας την A&G μεταξύ των καταξιωμένων εξειδικευμένων κατασκευαστών ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο.


Η εταιρεία μας εγκατέστησε συνολικά 1.500.000 μέτρα καλωδίων χαμηλής τάσης, 600 ηλεκτρικούς πίνακες, 10 υποσταθμούς μέσης τάσης, 70.000 μέτρα μεταλλικά πλέγματα και σχεδόν 20.000 συσκευές φωτισμού.


Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2022 και απασχολεί συνολικά 120 άτομα τεχνικό προσωπικό και 15 άτομα με επιστημονική κατάρτιση.

bottom of page